Recht in Balans

Pionier met moed binnen de advocatuur

Pionier met moed binnen de advocatuur

Holistische advocatuur: klinkt dat vaag of zweverig?

“Misschien, maar het is gewoon gezond verstand en uiterst realistisch. Oude paradigma’s (survival of the fittest, win/verlies, top down, enzovoorts) werken niet meer. De tijdgeest heeft deze concepten ingehaald.

De huidige crisis is de voorbode van een nieuw paradigma met een holistische visie. Wie dat ontkent, begrijpt de tijd niet en leeft in een droomwereld. Dat is pas vaag en zweverig! In een tijd waarin onbezielde structuren instorten en bezieling structuur krijgt, is het tijd voor een nieuwe advocatuur.

Lang is het vak onderhevig geweest aan het streven naar een maximale winstsituatie van de cliënt, met weinig oog en consideratie voor de ‘tegenpartij’. Nu we er in deze tijd in toenemende mate van doordrongen raken dat we op het diepste niveau niet van elkaar zijn gescheiden, maar één geheel en een familie vormen, werkt die aanpak niet meer.

Ik ben daarom verheugd dat Digna de Bruin als pionier in dit proces de handschoen oppakt en zich sterk maakt voor een nieuwe aanpak binnen het vak. Het is moedig om oude zekerheden en ingesleten patronen ter discussie te stellen en nieuwe wegen in te slaan.”

Tijn Touber;
Muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar, schrijver van diverse boeken, zoals: ‘Spoedcursus Verlichting’, ‘Verlicht leven’, en ‘Het geheim van genialiteit’.

 

Sorry, comments are closed for this post.