Recht in Balans

Masterclass Conscious Contracts bij Dialogue

Masterclass Conscious Contracts bij Dialogue in Bussum, Nederland

Steeds meer mensen staan bewuster en duurzamer in het leven. Voorbeeld hiervan vormt onder andere de opkomende deeleconomie (Airbnb, Uber, Marktplaats, etc.). Dialogue maakt de vertaalslag van deze trend naar het juridische domein. In dat verband organiseerde Dialogue op 9 oktober 2015 een Masterclass Conscious Contracts.

Kim Wright voor de gelegenheid aanwezig vanuit Amerika

Voor de Masterclass Conscious Contracts liet Dialogue Kim Wright vanuit Amerika invliegen om, samen met de Nederlandse advocaat/mediator Digna de Bruin, deze Masterclass te verzorgen. Het beloofde een inspirerende dag te worden, een eerste kennismaking met deze internationale tendens, oftewel een voorproefje dat smaakt naar meer.
Kim Wright is wereldwijd dé stuwende kracht achter het concept Integrative Law en Conscious Contracts. Kim reist sinds 2008 onafgebroken de wereld rond om haar visie te delen met duizenden geïnteresseerden. In Nederland is Digna de Bruin een heel belangrijk gezicht achter dit concept.

Menselijke maat

Kort gezegd kijk je bij Conscious Contracts verder dan alleen naar de juridische aspecten achter een vraag. Het is een meer holistische benadering waarbij ook aandacht is voor de menselijke maat. Hoe meer je je verdiept in de mens achter de vraag, hoe meer je ontdekt over de onderliggende drijfveren en waarden en normen. Het is de uitdaging om –naast de juridische aspecten- ook deze interpersoonlijke ‘touchstones’ (zoals Kim Wright dit verwoord) onderdeel te laten uitmaken van het contractuele proces. Op die manier zal de uiteindelijke verbintenis een duurzame zijn.

Ook samenwerken vanuit het win-win paradigma?

Duurzame relaties aangaan gebaseerd op elkaar afgestemde normen en waarden? Dat vraagt andere competenties en andere, ‘bewuste’ contracten.
De Masterclass Bewust en Duurzaam Contracteren (conscious contracts) wordt gegeven door trainer Digna de Bruin en per gelegenheid door de Amerikaanse Kim Wright, auteur van de bestseller ‘Lawyers as peacemakers’ en ‘Lawyers as changemakers’.

ONDERWERPEN

Normen en waarden van een bedrijf of de dienst in het contract.
Duurzaam contracteren vanuit een open en authentieke opstelling. Aansluiten bij de drijfveren van een cliënt en niet redeneren vanuit een gevreesde situatie.
Oefenen met het opstellen van een conscious contract.

DOELGROEP

De Masterclass is voor advocaten, bedrijfsjuristen, mediators en is ook opengesteld voor de doelgroep entrepreneurs. De advocaten/ mediators kunnen opleidingspunten behalen.

THEMA

Management en leiderschap

DUUR

1 dag

KOSTEN

€ 525,- per persoon exclusief 21% btw.

Dialogue; leading the debate

Dialogue loopt als trainingsinstituut voorop in deze ontwikkeling en vindt het -vanuit haar eigen visie en missie- belangrijk om dit gedachtengoed verder te verspreiden. Kortom, wordt vervolgd!

Masterclass Conscious Contracts beschikbare data en trainingslocatie

Meer informatie over de Masterclass Duurzaam Contracteren en inschrijving bij Dialogue te Bussum

Er is ook mogelijkheid tot open inschrijving. Of neem persoonlijk contact op met Digna de Bruin per mail; digna@rechtinbalans.nl of per telefoon; 035 – 5435355.

Lees ook Digna haar bijdrage op LinkedIn over  Conscious Contracts, Bewust Contracteren

 

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.